Om Rebeller

Rebeller er en fortelling om to gutter som vokser opp på henholdsvis Majorstua og Kolbotn. Vi følger guttene gjennom en 10-års periode fra de er 12 år gamle og til de er i begynnelsen av 20-årene.

Rebeller er en bok om vennskap og kjærlighet. Hvordan mestre tilværelsen, bli en bedre utgave av seg selv og komme seg gjennom motgang og utfordringer.

Handlingen er lagt til 80-tallet med mange referanser til både musikk, mote og hvordan det var å vokse opp da. Likevel passer boken for unge mennesker i alle aldre.

Inspirasjon til å skrive Rebeller kommer fra egne opplevelser, mennesker jeg har møtt, og bøker jeg har lest som Tom Sawyer og Huckleberry Finn av Mark Twain, De tre Musketerer og Greven av Monte Cristo av Alexandre Dumas, Beatles av Lars Saabye Christensen, Garps bok av John Irving og Redderen i rugen av J.D. Salinger.

Jeg har laget en spilleliste, Rebeller, som er tilgjengelig for alle på tidal.com under min bruker Charlie . Mye bra musikk fra 60-70-80- tallet.

Bokens utseende

Omslaget til boken (bokcover) er designet av Marta Dec. Hun har også laget logo til Bela Forlag.

Vi ønsket at omslaget skulle være friskt, lyst, vakkert og gi en god følelse.

Tegningen er basert på beskrivelser av hovedkarakteren i boken (jeg-fortelleren).

Baksiden av omslaget er en tegning av stupetårnet på Ingierstrand Bad, hvor de to hovedkarakterene ble venner og lærte å stupe.

Teksten på baksiden er fra en scene i boken som finner sted på Ingierstrand Bad.

Bilde av omslaget på boken Rebeller av Viktor Sandland
Bokstabel av boken Rebeller av Viktor B.Sandland

Litt om boken

Jeg var selv ung på 80-tallet og hørte mye på band som The Smiths, The Pretenders, The Waterboys, The Cure, Simple Minds, U2 og R.E.M. Artister som David Bowie og Bruce Springsteen har jeg mange album av. Disse artistene og mange flere, har vært viktige inspirasjonskilder og det er mange referanser til musikk i boken.

Før jeg forteller mer om Rebeller, så vil jeg bare si at jeg har ikke tenkt å skrive så mye om boken, da jeg ønsker at de som leser boken skal kunne ha glede av fortellingen uten at for mye er avslørt på forhånd.

Det har vært et mål for meg at boken skal være lettlest, ha en fin historie og at karakterene i boken skal være ekte og personer man blir glad i.

Bokomtale